Veel gestelde vragen

Ik wil een FrontriemDesign frontriem bestellen, hoe kom ik achter de juiste maat?

Achter de juiste maat komen doe je als volgt; je legt je huidige frontriem in een rechte lijn langs een liniaal/meetlint en neemt de maat die hieruit komt incl. Lussen. Is je huidige frontriem iets te krap of iets te groot dan kan je er natuurlijk voor kiezen de nieuwe frontriem iets groter of juist iets kleiner te bestellen.  Op de foto hieronder een voorbeeld van een meting. De frontriemlus stopt op 42cm, dat is de juiste maat die je moet bestellen.  * ook een gedeelde lus meet je helemaal mee

Frontriem Meten | Frontriemdesign.nl

Wat is het verschil tussen de kleuren Crystal & AB crystal?

Crystal is een heldere (zilveren) steen, AB crystal licht op in vele kleurtjes.  Hieronder twee voorbeeldjes:

Crystal | Fontriemdesign.nlAB Crystal | Frontriemdesign.nl

 

Er mist een steentje uit mijn Frontriemdesign frontriem, hoe zet ik er een nieuwe in?

Wanneer je een steentje mist en het cupje nog intact is kan je een nieuw steentje in het lege cupje plaatsen.

  1. Zet de klauwtjes van het lege cupje omhoog
  2. Pak een reserve steentje uit je bijgeleverde reserve zakje met steentjes
  3. Zit het reserve steentje in een cupje? Haal deze er dan uit door alle klauwtjes omhoog te zetten.
  4. Pak het reserve steentje en plaats deze met het puntje naar beneden, eventueel met een druppel strasslijm eronder.
  5. Ligt het steentje mooi recht? Dan kan je voorzichtig alle klauwtjes weer aanduwen tot deze om het steentje vouwen.

Lukt het niet? Stuur dan je frontriem met je factuur (te vinden in je account) of met een briefje met daarop uw ordernummer en adresgegevens naar:  Frontriemdesign  Kibbelgaarn 8 9644 XP Veendam  * zorg dat je zending voldoende gefrankeerd is

 

Wij nemen je frontriem in behandeling zodra deze bij ons binnen is, afhankelijk van de drukte en grote van de reparatie ben je je frontriem ongeveer 3-8 werkdagen kwijt.

* Wij repareren alleen Frontriemdesign frontriemen. Frontriemen van andere merken repareren wij alleen in overleg en tegen een vooraf overeengekomen prijs.

Ik wil een frontriem samen stellen met kleuren die niet op de website staan is dit mogelijk??

Er is bij ons heel veel mogelijk betreft kleuren steentjes en kleur combinaties in de maten 3mm, 4mm, 6mm en 8mm. Stuur ons een email met daarin jou wensen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

E: info@frontriemdesign.nl 

Ik wil graag zelf een frontriem maken, kan ik bij jullie de materialen aanschaffen.

Voor alle materialen die je nodig hebt voor het maken van een frontriem verwijzen wij je graag door naar: www.strassketting.nl, hier kan je losse leertjes, lijm en strassketting aanschaffen voor het maken van jou droomfrontriem.

Wat zijn de levertijden?

Alle voorraad producten worden in de meeste gevallen dezelfde dag nog verzonden. Echter producten welke speciaal voor jou met de hand worden gemaakt, zoals Frontriemen, op maat gemaakte rijlaarzen en bijvoorbeeld bepaalde hoofdstellen hebben een fabricagetijd. Bij deze producten zie je een extra tab naast de omschrijving. Hierin vind je de verwachte verzenddatum (dus niet leverdatum). In de praktijk worden de producten vaak sneller geleverd.

Hoe bepaal ik de juiste maat rij-helm?

Rijd jij paard of werk je met paarden dan is een cap een absolute must. Een cap beschermt je hoofd tegen een klap of val van het paard, het is daarom erg belangrijk dat jouw rij-helm goed past. Caps zijn over het algemeen verkrijgbaar in de maten tussen de 52 en 61 centimeter (met elk een centimeter verspringing), maar hoe meet je nou precies de maar die jij nog heb?.  De bovenstaande maten die in centimeters worden uitgedrukt is de omtrek van je hoofd gemeten in centimeters. Je kunt dit meten door met eesn meetlint vlak boven je ogen naar achteren, over de achterhoofdknobbel weer naar voren te meten. De totale omtrek in centimeters geeft de juiste maat aan van de cap die jij nodig hebt.  Let op trek het lint niet te trak.

Een cap mag niet geklemd op je hoofd zitten een een streep achterlaten op je voorhoofd bij het afdoen van je cap. Door de zachte voering heb je hier nog wat speling. Wat nog veel belangrijker is, is dat de cap niet te los zit. Je kunt dit goed controleren door de paardrijcap zonder sluiting vast te maken en met de paardrijcap op je hoofd kun je kijken of deze blijft zitten zodra je met je hoofd naar voren buigt. De rijhelm dient te blijven zitten totdat je met je kin op je borst zit. Zorg er wel voor dat je tijdens het paardrijden de sluiting goed vast hebt zitten.